Kandidaten

#1 Jacco Rubenkamp

Jacco is een geboren en getogen Eindhovenaar. Hij woont en werkt er, en er is geen andere plek die hem zo een warm gevoel geeft. Hij wil zich inzetten voor kostenefficiënte en structurele oplossingen. Hij werd lid van Volt omdat hij zelf liever het wiel gebruikt, dan opnieuw uitvindt. Om Nederland heen kampen de landen met dezelfde uitdagingen als wij, en daar zijn oplossingen bedacht die ook voor ons interessant zijn. Het pan-Europese karakter van Volt maakt die kennisoverdracht makkelijk, maar ook het landelijke Volt team is een bron van inspiratie. Bijvoorbeeld het idee van een stadsboswachter. Die kan bomen planten, natuur inpassen in bestaande bebouwing, en het natuurlijke ecosysteem in de stad onderhouden, zoals we al zien in Rotterdam. Waarom hebben we die in Eindhoven nog niet?

E-mail: jacco.rubenkamp@volteuropa.org

Insta: @jaccorubenkamp

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/jrubenkamp

Facebook: facebook.com/RJaccom

Twitter: @jaccorubenkamp

#2 Inge Teklenburg

Inge is lid geworden van Volt omdat ze het Europese geluid in Eindhoven wil horen. Ze wil zich inzetten voor de 5+1 uitdagingen van Volt (Smart State, Economic Renaissance, Social Equality, Global Balance, Citizen Empowerment + EU Reform). Deze onderwerpen hangen met elkaar samen. Bijvoorbeeld een gezonde lokale economie, voldoende beschikbaarheid van behoorlijke woonruimte en toegankelijke overheidsdiensten dragen bij aan sociale gelijkheid en volwaardige deelname van burgers aan de maatschappij. Ook voeding is essentieel voor een goede ontwikkeling. Daarom is Inge blij dat Volt in veel gemeenten het aanbieden van een lunchprogramma aan scholieren in het beleid heeft opgenomen. Ze gaat zich daar dan ook in Eindhoven voor inzetten. Daarnaast wil ze zich richten op een groene en veilige openbare ruimte, het stimuleren van deelname aan sport en cultuur en ondersteuning van mensen die zich inzetten voor hun eigen omgeving.

E-mail: inge.teklenburg@volteuropa.org

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/ingeteklenburg

Twitter: @ITeklenburg

Instagram: @ingeteklenburg

Facebook: https://www.facebook.com/inge.teklenburg/

#3 Robin Brokmann

Robin kwam in 2006 in Eindhoven wonen voor zijn studie. Hij werd verliefd op de stad en woont nu in Tongelre. Hij werd lid van Volt omdat het beleid duurzamer moet. Door gesprekken te voeren met de gemeente, de wijk, en de fietsburgemeester zet hij zich nu bijvoorbeeld in om Eindhoven voor fietsers een veiligere en fijnere plek te maken. Maar Robin is geïnteresseerd in de gehele mobiliteit en infrastructuur. Eindhoven verdient een hoogwaardig openbaar vervoer. En door dat slim aan te pakken heeft het ook nog eens een duurzaam karakter.

E-mail: robin.brokmann@volteuropa.org

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/robin-brokmann/

Instagram: @robin_brokmann

#4 Ankie van der Sar

Ankie woont al twintig jaar in Stratum. Eindhoven is voor haar een prettige plek om te wonen, met veel cultuur en fijne mensen. Ze heeft zich bij Volt aangesloten omdat het een beweging is die staat voor positiviteit en nuance. Het is voor haar een nieuwe generatie in de politiek. Zelf werkt ze in de gezondheidszorg. En juist daar ziet ze ruimte voor verbetering. Instellingen kunnen beter samenwerken, professionals moeten meer vertrouwen krijgen en beter worden gefaciliteerd. Ook vindt ze het belangrijk dat iedereen profiteert van digitalisering, ook mensen die geen toegang hebben tot het internet. Het is de gemeente die ervoor moet zorgen dat de digitale gemeente toegankelijk en begrijpelijk wordt voor iedereen.

Email: ankie.vandersar@volteuropa.org

#5 Rob de Nijs

Rob heeft lang gewacht op een partij als Volt, die gelooft in het Europees verhaal. De grote uitdagingen van deze tijd als het bewaken van onze grenzen, klimaat en migratie kunnen we niet als individuele landen oplossen.

Hij is een geboren en trotse Eindhovenaar en woont inmiddels 31 jaar in Tongelre. Als een van de oudere gaat het leefklimaat in Eindhoven hem aan. De stad zal blijven groeien, en we moeten zorgen dat het ook echt iets te bieden heeft. Bijvoorbeeld op het gebied van recreatie en musea. Daarnaast mag het volgens Rob socialer, de minderen mogen worden bijgetrokken. Dan wordt het een evenwichtigere samenleving, en dat is goed voor iedereen.

E-mail: Rob.denijs@volteuropa.org

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/rob-de-nijs-461251105/

Instagram: @rob.denijs

#6 Valerie Pajak

Valerie heeft een Europese jeugd gehad, en woont al 10 jaar in Eindhoven sinds ze hier is komen studeren. De high-tech omgeving fascineert haar. Ze gelooft dat het structureel oplossen van de huidige en vooral preventie van toekomstige problemen een sterke Europese samenwerking vereist. Ook werd ze lid van Volt omdat ze zich wil inzetten voor een veilige en inclusieve maatschappij. Op deze aspecten is in Eindhoven nog werk aan de winkel, en Valerie is met haar gedreven karakter vastberaden hier een bijdrage aan te leveren!

E-mail: valerie.pajak@volteuropa.org

Social media card: https://msha.ke/valeriepajak/

Twitter: @ValeriePajak

#7 Gijs Franssen

Gijs heeft een sterke band met Eindhoven. Hij is hier geboren, getogen en woont er al zijn hele leven. Regelmatig te zien in het stadhuis, het stadion van PSV, en bij de meetups van Volt. Daar spraken de progressieve ideeën hem aan. Ideeën over klimaatverandering, het aanpakken van sociale ongelijkheid en het heroverwegen van kernenergie. Op gemeentelijk niveau wil hij zich inzetten voor jongeren en kinderen die te maken krijgen met de jeugdzorg en de GGZ. Die kunnen op dit moment niet goed geholpen worden, en het wordt tijd dat dat verandert.

E-mail: gijs.franssen@volteuropa.org

Insta: @gijsfranssen

LinkedIn: www.linkedin.com/in/gijs-franssen

Twitter: @gijs_franssen

#8 Marijn Burggraaff

Marijn is opgegroeid in Bergeijk en woont nu in Eindhoven. Ze is begaan met de klimaatcrisis, en lid geworden van Volt omdat ze gelooft dat we een goede toekomst alleen met zijn allen samen kunnen vormen. Sommige uitdagingen vereisen beleid op Europees niveau, maar hier in Eindhoven valt er ook nog veel te winnen. Ze wil Eindhovenaren in hun kracht zetten. Bijvoorbeeld door de gemeente, en alle voorzieningen, beter voor de bewoners zichtbaar te maken.